Cum a fost la cel mai mare târg de snowmobile

Cum a fost la cel mai mare târg de snowmobile

06.11.2018

Kelekkamessut, cel mai mare eveniment dedicat iubitorilor de snowmobile din Europa, a întrecut orice record de audiență, peste 18 000 de vizitatori adunându-se pe 3 și 4 noiembrie la Rovaniemi pentru a se pune la curent cu cele mai noi apariții în domeniu.

 

 

De la târgul de snowmobile din acest an nu aveau cum să lipsească producătorii de renume pe acest segment powersports, cum ar fi Polaris și Arctic Cat. Constructorul BRP a pregătit un program „cu de toate”, de la prezentarea lineup-urilor de snowmobile Lynx 2019 și Ski-Doo 2019, până la ilustrarea celor mai noi accesorii și echipamente pentru rideri, interviuri cu personalități din Academia BRP și activități interactive pentru cei care au vrut să piloteze gratis modelele de snowmobile de ultimă generație. Cei prezenți au putut admira 4 categorii diferite de snowmobile, ca funcționalitate și performanțe: Sport, Crossover, Touring și Utilitare.

Ziua de duminică a fost dedicată familiei. Grupurile care au ajuns primele la târg au fost recompensate cu cadouri-surpriză din partea organizatorilor.

 

 

Brandul finlandez Lynx sub licența Bombardier Recreațional Products aniversa anul trecut 50 de ani de existență și de inovații. Anul acesta, inginerii Lynx au continuat să ne uimească prin dezvoltarea șasiului Radien. Deși se inspiră de la șasiul pe care se bazează modelele Ski-Doo, șasiul Radien este mai ușor, mai mic și mai scurt, beneficiind și de îmbunătățirea centrului de greutate.

O altă invenție în centrul atenției la târg a făcut referire la suspensia spate PPS (Pauli Piippola Suspension). Snowmobilele Lynx au în comun cu modelele Ski-Doo practic aceeași platformă, diferența constând în sistemul de suspensii.

Sistemul PPS a fost gândit pentru cele mai solicitante condiții spre deosebire de cel tradițional Ski-Doo.

 

 

Această inovație și multe altele au fost dezbătute la show-ul din orașul lui Moș Crăciun, Rovaniemi unde sunt asamblate snowmobilele Lynx create pentru cei care înfruntă condițiile iernii scandinave. Totodată, s-a discutat mult despre viitor. Acesta, se pare, aparține snowmobilelor electrice. Să ne imaginăm, așadar, o călătorie silențioasă sub Luminile Nordului...

În încheiere, îl cităm pe directorul departamentului de Cercetare și Dezvoltare BRP, Risto Perttula, care aprecia că cea mai mare companie privată din Finlanda, BRP, este „pregătită să producă snowmobile electrice când piața este pregătită”.

 

 

Te-ar putea interesa si:

EDITIE SPECIALA: VESPA 140 DE ANI DE PIAGGIO 

Vespa celebreaza aniversarea Piaggio de 140 de ani, introducand una dintre cele mai exclusive versiuni vreodata a celui mai indragit scuter din lume. Deja aflat la mare cautare printre colectionari, acest scuter Vespa Special Edition va fi disponibil...

Citeste mai mult